Te afli inHome / Alte tutoriale / Aparate foto / Zoom cu DSLR poate oferi o surpriza

Zoom cu DSLR poate oferi o surpriza

printati pagina print   font: image minus  image plus   messengercompsv   salveaza acest articol!compsv

Daca sunteti nou in materie de camere cu obiectiv DSLR, luati in considerare aceste informatii inainte de a cumpara un aparat de fotografiat digital sau obiectiv. Atunci cand achizitionati un aparat de fotografiat care are un zoom optic (ignorati zoom-ul digital), cu 33mm la 100mm sau de 36mm la 216mm, de exemplu, zoom-ul pe care il doriti e cel pe care il obtineti. 33mm este un unghi bun larg, şi de 216mm ofera un obiectiv foto decent. Cu toate acestea, daca achizitionati un aparat de fotografiat DSLR cu un obiectiv zoom 18-200mm, de exemplu, este posibil sa nu obtineti exact ceea ce asteptati.

Cele mai multe camere digitale SLR utilizatorii trebuie sa se confrunte cu un factor de marire DSLR, numit uneori "multiplicarea lungimi focale". Atunci cand atasati un obiectiv de 200mm la o camera foto DSLR, veti obtine de fapt, un camp de vedere echivalent cu un obiectiv cu un zoom mai mare de 35mm pe un teleobiectiv

In cazul in care camera foto digitala are o lungime focala de multiplicare 1.6, cum ar fi modelul T1i Canon Rebel Digital, o lentila de 200mm va actiona ca un 320mm, oferind un zoom mai mare. De asemenea, un obiectiv ultra-zoom de 300mm va oferi de fapt, 480mm zoom!

Cu toate acestea, pentru un obiectiv cu unghi larg, efectul nu este atat de benefic. Un obiectiv zoom de 18mm cu zoom, care sprijina va oferii de fapt ~ 29mm (28.8mm), zoom, ceea ce nu reprezinta prea mult,limitand astfel posibilitatile fotografierii, oarecum. Deci, cum poti compensa acest lucru, daca zoom-ul ultra-unghi larg este esential pentru fotografia ta?

Cautati lentile ultra-zoom cu unghi larg. In functie de aparatul de fotografiat, gama variaza daca zoom-ul este de 12mm, si, eventual zoom de 10 mm, poate fi disponibil. Cu toate acestea, sa va asteptati sa platiti cateva sute de lei sau mai mult pentru aceste lentile scumpe, si amintiti-va ca zoom-ul real nu va fi de 10mm sau 12mm, dar 16mm sau 19.2mm (in functie de factorul de marire al camerei dvs.).

 

Ti-a placut? Rasplateste-ne cu un like, pe retelele de socializare! Multumim :)

 

   

Alte articole:

  • Accesoriile aparatului foto digital

    Sfaturi utile pentru achizitionarea si utilizarea aparatului de fotografiat digital. Informatii despre memorie, cititoare de carduri, genti de camere, plus ponturi pentru obtinerea celor mai bune fotografii digitale

  • Cumpararea unui aparat foto digital. Sfaturi utile

    Cumpararea unui aparat de fotografiat digital pentru a începe distractia in lumea fotografiei digitale sau inlocuirea aparatului de fotografiat vechi? Cititi sfaturi despre cum se obtine cel mai bun aparat de fotografiat digital economisind banii dumneavoastra.

Loading

Alte articole

Newsletter

Inscrie-te la newsletter-ul compsv.ro ca sa primesti stiri prin email!

Subscribe Unsubscribe


Facebook Like

CSS valid! Valid XHTML 1.0 Strict