Te afli inHome / Alte tutoriale / Telefoane / Aplicatiile gratuite scurteaza durata de viata a bateriei telefoanelor smartphone

Aplicatiile gratuite scurteaza durata de viata a bateriei telefoanelor smartphone

printati pagina print   font: image minus  image plus   messengercompsv   salveaza acest articol!compsv

Aceste aplicatii gratuite, precum Angry Birds, Instagram scurteaza viata bateriei smartphone-ul prin urmarirea unei locatii geografice, trimiterea de informatii despre tine pentru agentii de publicitate si descarcarea de anunturi.

Aceasta a fost concluzia majora de cercetare realizat de Y. Charlie Hu, un profesor de la Universitatea Purdue, care a spus, "Se pare ca aplicatiile gratuite, nu sunt cu adevarat liber, deoarece acestea contin un cost ascuns de reducere a vietii bateriei."

Constatarile cercetatorilor arata ca 65% la 75% din energia folosita pentru a rula aplicatii gratuite este consumata pentru publicitate,legat de functii.Aplicatia gratuita Angry Birds, de exemplu, a fost demonstrat consumul a aproximativ 75% din puterea sa de functionare "module de publicitate" in codul software-ului si doar aproximativ 25% pentru a juca,de fapt jocul. Modulele indeplineau functii de marketing, cum ar fi schimbul de informatii de utilizator si descarcarea de anunturi, potrivit cercetatorilor.

Jocuri si aplicatii care folosesc puternic functiile telefonului, cum ar fi GPS, camera, sistemul de navigatie, sunt principalii vinovati in consumul de energie ineficient, au spus cercetatorii.

Problema de alimentare este palpabila atunci cand vine vorba de smartphone-uri.

"In ciuda patrunderii pe piata incredibilele smartphone-uri si cresterea exponentiala a pietei aplicatiilor, utilitatea lor a fost si va ramane sever limitata a viatii bateriei.In prezent,energia este factorul cel mai important care afecteaza smartphone-urile.

Smartphone-urile moderne sunt dotate cu procesoare mai rapide,cele mai recenti senzori,rezolutii incredibile,conectivitatea la retea mai repede,si,ca atare acesti factori contribuie,impreuna,la capacitatea smartphone-ului de a consuma energie in ritm mult mai rapid decat capacitatea bateriei.De exemplu,performanta procesorului in ultimii 15 ani a crescut de 246 de ori in timp ce densitatea de energie a bateriei doar sa dublat in aceeasi perioada.

 

Ti-a placut? Rasplateste-ne cu un like, pe retelele de socializare! Multumim :)

 

   

Alte articole:

Loading

Alte articole

Newsletter

Inscrie-te la newsletter-ul compsv.ro ca sa primesti stiri prin email!

Subscribe Unsubscribe


Facebook Like

CSS valid! Valid XHTML 1.0 Strict