Te afli inHome / Antivirus / Virusi Trojan la extensiile Google Chrome din Web Store

Virusi Trojan la extensiile Google Chrome din Web Store

printati pagina print   font: image minus  image plus   messengercompsv   salveaza acest articol!compsv

Cyber-criminalii incarca virusi in extensiile browser-ului Chrome pentru a accesa conturile Facebook ,a reiesit ca rezultat al cercetatorilor de securitate al Kaspersky Lab.

Extensiile sunt publicate pe Facebook de catre escroci si pretind in a permite schimbarea culorii pagini de profil, urmarirea vizitatorilor de profil sau chiar eliminarea virusilor sociale mass-media, a spus Kaspersky Lab expert Fabio Assolini intr-un post pe blog vineri.

Assolini a observat recent o crestere a numarului de escrocherii Facebook care folosesc extensiile cu virusi Chrome provenite din Brazilia.

Odata instalat in browser, aceste extensii ofera atacatorilor controlul complet asupra conturilor victimelor de pe Facebook si pot fi folosite pentru spam-ul prietenilor lor sau de la paginile fara autorizatie.

Incarcarea mai multor extensii de pe Chrome Web Store si ruland mai multe campanii de publicitate pe Facebook de spam,permite atacatorilor sa compromita rapid mii de conturi.

Conturile sunt apoi folosite pentru a castiga bani escrocii prin accesarea anumitor pagini. Oamenii din spatele acestor companii vand pachete de 1, 10, 50 sau 100 de mii accesarii, companiilor ce doresc sa obtina vizibilitate pe Facebook. Utilizarea de extensii de browser infectate pentru a deturna conturi nu este nou, nici metoda specifica pentru Google Chrome. Cu toate acestea, ea are multe avantaje fata de alte tehnici. Pentru inceput, utilizatorii sunt mai de incredere in extindere distribuita de site-ul oficial Chrome web store pentru Chrome,sau Mozilla, decat o pagina clickjacking sau phishing. Putini utilizarori sunt constienti de faptul ca extensiile de browser pot intercepta tot ceea ce fac prin intermediul browser-ului.

Se compromite securitatea bazata pe extensii de browser, de altfel, mult mai persistente decat cele bazate pe furtul de parole sau alte metode, pentru ca aceste extensii se pot alipi la sesiuni active, pentru a efectua actiuni neautorizate, chiar daca proprietarii de cont schimba parolele lor sau fac inactivi factorii de autentificare.

Ganditi-va de doua ori inainte de a instala o extensie Google Chrome.

 

Ti-a placut? Rasplateste-ne cu un like, pe retelele de socializare! Multumim :)

 

   

Alte articole:

Loading

Alte articole

Newsletter

Inscrie-te la newsletter-ul compsv.ro ca sa primesti stiri prin email!

Subscribe Unsubscribe


Facebook Like

CSS valid! Valid XHTML 1.0 Strict